Potrebno:
- 300 g špinata
- sol
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2-3 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
- 2 žlice Vegete By Podravka
- 250-300 ml mlijeka
- Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
- naribani muškatni oraščić
- 1 žličica Gussnela Dolcela By Podravka
- 400 g njoka
Priprema:
- Špinat operite, dobro ocijedite i narežite na sitnije rezance.
- Posolite ga i ostavite stajati 10-ak minuta.
- Nakon toga špinat dobro ocijedite.
- Ovako pripremljeni špinat kratko propirjajte na maslinovom ulju.
- Dodajte nasjeckani češnjak, peršin, bosiljak i Vegetu.
- Zajedno pirjajte oko 1 minutu, a nakon toga umiješajte mlijeko, papar, muškatni oraščić i Gussnel, koji ste razmutili u malo vode.
- Umak kratko prokuhajte i umiješajte kuhane i ocijeđene njoke.
- Sve dobro promiješajte i poslužite s naribanim parmezanom.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar