Ads 468x60px

Njoki u zelenom umaku


Potrebno:
  • 300 g špinata
  • sol
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2-3 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
  • 2 žlice Vegete By Podravka
  • 250-300 ml mlijeka
  • Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
  • naribani muškatni oraščić
  • 1 žličica Gussnela Dolcela By Podravka
  • 400 g njoka

Priprema:
  • Špinat operite, dobro ocijedite i narežite na sitnije rezance.
  • Posolite ga i ostavite stajati 10-ak minuta.
  • Nakon toga špinat dobro ocijedite.
  • Ovako pripremljeni špinat kratko propirjajte na maslinovom ulju.
  • Dodajte nasjeckani češnjak, peršin, bosiljak i Vegetu.
  • Zajedno pirjajte oko 1 minutu, a nakon toga umiješajte mlijeko, papar, muškatni oraščić i Gussnel, koji ste razmutili u malo vode.
  • Umak kratko prokuhajte i umiješajte kuhane i ocijeđene njoke.
Posluživanje:
  • Sve dobro promiješajte i poslužite s naribanim parmezanom.

Izvor:
http://www.coolinarika.com 

0 komentari:

Objavi komentar