Ads 468x60px

Pureći ćevapi

Pureći ćevapi

Potrebno :
  • 50 dag mljevene puretine(ili piletine)  
  • 25 dag mesnate pečene(ili kuhane)slanine  
  • 1 v.žsjeckanog peršina  
  • 1 v.žVegete  

  • 3 v.žkrušnih mrvica  
  • 1luk  
  • 1 jaje   
  • sol,papar,ulje
Priprema :

  • Ako koristimo bijelo meso puretine ili piletine,sameljemo ga.Zajedno sameljemo i slaninu(špek).U samljevenu smjesu dodamo sitno sjeckani luk,jaje,vegetu,sol,papar,peršin i krušne mrvice.Mijesimo smjesu dok ne postane jednolična.




  • Uzimamo po malo smjese sa nauljenim rukama i rukama oblikujemo ćevape.Svaki ćevap nabodemo na štapić za ražnjiće i pečemo na zagrijanom roštilju poprskanom ulju.Ja sam ih pekla u pećnici na 200 stupnjeva,na limu obloženom pek papirom.Prije pečenja sam ih kistom premazala uljem ,i jednom okrenula tijekom pečenja.Peku se dok ne dobiju lijepu boju.
Izvor :

0 komentari:

Objavi komentar