Ads 468x60px

Posna afrika torta

Posna afrika torta


Potrebno :


  •  300 g šećera  
  • 4 dl vode  
  • 18 kašika brašna  
  • 2 kašike kakaoa  
  • 4 kašike ulja  
  • 3 kašike đžema  
  • 2 kašičice sode bikarbone  
  • 1 šaka sjeckanih oraha

Fil :
  •  1/2lvode  
  • 2 kesice pudinga od čokolade  
  • 200 g čokolade za kuvanje  
  • 250 g margarina  
  • 300 g šećera u prahu  
  • 300 g mljevene plazme posne  
  • JOŠ: 500 ml slatke pavlake za šlag
Priprema : 

Kora: u vodi otopit šećer pa dodati ulje, brašno pomiješano sa sodom, kakao, orahe i đžem. Tijesto podijelit na dva dijela da se ispeku dvije kore. peći u tepsiji br.30
Pečene kore presjeći vodoravno tako od dvije kore da imamo 4 kore. FIL: U vodi skuvati puding po upustvu. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom Dobro smjesu sjediniti.na kraju dodati mljevenu plazmu. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst snijeg.Filovati kora plus fil plus šlag i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.



Izvor : 

0 komentari:

Objavi komentar