Ads 468x60px

Torta sa sirom i makom


Potrebno(za tijesto):
  • 125 g maslaca na komadice
  • 5 kasika secera
  • 250 g brasna
  • 1 jaje
Nadjev:
  • 4 jaja
  • 125 g maslaca
  • 8 kasika secera
 Sir:
  • 750 g svjezeg sira
  • 250 g mascarpone sira
  • 4 kasike mlijeka
  • 2 kasike soka od limuna
  • 6 kasika griza
  • 150 g mljevenog maka

 Za ukras:
  • 4 kasike secera
  • 1 kasika maka u zrnu
  • 1 kasika hagel secera  
Priprema: 
  • Zamjesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite ga u hladnjaku 30 minuta da odstoji, do tada napravite nadjev.
  • Za nadjev: Jaja podjelite (zumanjke i bjelanjke).
  • Maslac pjenasto izradite s 5 kasika secera i umjesajte zumanjke.
  • Bjelanjke izradite s 3 kasike secera.
  • U veliku posudu stavite svjezi sir, macarpone, mlijeko, griz i sok od limuna malo izradite mikserom pa dodajte maslac masi.
  • Na kraju umjesajte bjelanjke i smjesu podjelite na dva dijela.
  • U jedan dio stavite mak a drugi ostavite takav.
  • Tijesto izvadite iz frizidera, podjelite na dva dijela.
  • Jedan razvaljajte u krug (26 cm modla) a s drugim dijelom oblozite rubove modle.

  • Nadjev slazite po zelji kakve zelite sare na presjeku, npr: (kasiku jedne kasiku druge smjese ili jedan red jedne pa red druge smjese ili krug jedne pa krug druge smjese).
  • Pecnicu ugrijte na (150°C vruci zrak, 170°C obicna i stavite tortu na 60 minuta peci.
  • Kad se torta izvadi iz pecnice tek nakon 15 minuta skinite rub modle.
  • 4 kasike secera s kasikom maka u tavici karamelizirajte i nasipajte na pek papir, razmazite i pricekajte par minuta da se stvrdne i nakidajte komadice za ukras torte, naravno i posluzite s tim slatkim komadicima.
  • Tortu mozete posipati secerom u prahu ili hagel secerom.  

Izvor:
http://www.coolinarika.com  

0 komentari:

Objavi komentar