Ads 468x60px

Ferrero

http://www.ilovezrenjanin.com/wp-content/uploads/2012/12/Ferrero-rocher-torta.jpg

Potrebno (za biskvit):
  • 5 kom jaja
  • 100 gr čokolade
  • 150 gr šećera
  • 70 gr. brašno
  •  1 kom. pecilnog praška
  • 1 kom vanilin šećera
  • 30 gr. krušne mrvice
  • 3 žlice mljevenih lješnjaka
  • 70 gr maslaca
Krema:
  • 50 dag sira mascarponea od Vindije
  • 1/2 l slatkog vrhnja Sania
  • 40 dag nutele original
  • 100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
  • 100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš


Dodatno:
  •  200 gr čokolade za kuhanje
  •  2-3 žlice ulja
  •  1 dl toplog mlijeka
  •  4 žlice nesquk-a original

Za kalup:

  •  malo maslaca ili margarina
  •  malo krušnih mrvica za posipanje kalupa 
 Priprema: 
  • Pripremiti kalup promjera 26 cm.
  • Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
  • Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu " za kalup " .
  • Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer ,  mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.
  • Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta .
  • Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .
  • Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
  • Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
  • Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
  • Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
  • Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.
  • Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole...kod slaganja torte...staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte kada se završi postupak slaganja.
  
 Izvor:
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar