Ads 468x60px

Blagdanska rolada


Potrebno:
  • 800 g purećih prsa (u komadu)  
  • 100 g Šunke u ovitku Podravka   
  • 100 g blitve  

  • 200 g mrkve  
  • 40 g maslaca  sol  malo Crnog papra mljevenog Podravka
  • 1 Žlica vegete
Za prilog:
  •  500 g krumpira  
  • 1 manja glava kupusa (500 g)  sol  malo Crnog papra mljevenog Podravka 
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja  
  • 2 češnja češnjaka

Priprema:
  • Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Izvor :

0 komentari:

Objavi komentar