Ads 468x60px

Torta od badema

http://www.bosanskikuhar.ba/images/recepti/torta-od-pecenih-badema.jpeg

Potrebno (za tijesto):
  • 300 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
  • 100 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
  • sol
  • 1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
  • 3 žumanjka
  • 1 žlica šećera
  • 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
  • 100 g maslaca 
Za nadjev:
  • 7 jaja
  • 300 g šećera
  • 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
  • 2 Limun šećera Dolcela By Podravka
  • ½ žličice Cimeta Podravka By Podravka
  • 150 g maslaca

  • 200 g oguljenih poprženih badema
  • 400 g mljevenih badema
  • 20 ml maraskina
  • 50 g naribane čokolade  
Priprema:
  • Brašno, sol, prašak za pecivo, žumanjke, šećer i vanilin šećer pomiješajte pa dodajući mlaku vodu umijesite tijesto.
  • Tijesto dobro izradite rukama, podijelite ga u dva dijela (jedan veći i jedan manji dio), a jedan od njih tanko razvaljajte (Ø 24 cm).
  • Kalup za pečenje torte namažite maslacem, u njega stavite razvaljano tijesto tako da dio prelazi preko ruba kalupa.
  • Jaja, šećer, vanilin šećer, limun šećer i cimet lagano promiješajte pjenjačom.
  • Umiješajte otopljeni maslac i zatim dodajte bademe, maraskino i naribanu čokoladu.

  • Sve izmiješajte kuhačom i nadjev stavite na pripremljeno tijesto u kalupu.
  • Preostalo tijesto razvaljajte i od tijesta izrežite trake širine 1 cm i složite preko nadjeva u obliku mrežice.
  • Višak tijesta odrežite i maknite.
  • Pripremljenu tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat i 15 minuta. 

Izvor:
http://www.coolinarika.com
     

0 komentari:

Objavi komentar