Ads 468x60px

Punjena teleća prsa


Potrebno:
  • 1 teleći flam (oko 2 kg)
  • 250 g pileće jetrice
  • 3 žemlje

  • 200 ml mlijeka
  • 80 g luka
  • 1 žličica Češnjaka u granulama Podravka By Podravka
  • 3 jaja
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica Svinjske masti Podravka
  • 500 g mlinaca
  • sol
  • Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
  • 1 žličica Vegete pikant By Podravka
  • 1 Goveđi temeljac za jela Podravka 

Priprema:
  • Meso očistite, operite i posušite.
  • Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
  • Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
  • Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
  • Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso.
  • Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće. 
  • Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso.
  • Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
  • Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali.
  • Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
  • Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.  

Izvor:
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar