Potrebno:
- 180 g maslaca
- 180 g šećera
- 180 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- 3 jaja
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- limunova korica
- 1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
Za limunsku glazuru:
- 200 g šećera u prahu
- sok od dvaju limuna
- Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte šećer, vanilin šećer, ribanu limunovu koricu i žumance. Miješajte dok smjesa ne naraste.
- Od bjelanaca istucite čvrst snijeg.
- Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa ga naizmjence sa snijegom umiješajte u smjesu od žumanaca.
- U namašćen duguljasti kalup rasporedite pripremljenu smjesu i stavite peći na temperaturu od 200°C oko 30 minuta.
- Za limunsku glazuru prosijani šećer u prahu i sok od limuna zajedno miješajte električnom miješalicom 10 do 15 minuta, dok ne dobijete jednoličnu masu.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar