Potrebno:
- 40 g svježeg pekarskog kvasca
- 1 žličica šećera
- 500 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1 žumance
- 3 žlice ulja
- 1 margarin (250 g)
- 1 žličica soli
- 800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka By Podravka
- 1 jaje
- Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.
- U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac.
- Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.
- Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm.
- Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu.
- Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.
- Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).
- Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
- Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar