Ads 468x60px

Brzi krosani


Potrebno:
  • 40 g svježeg pekarskog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 3 žlice ulja

  • 1 margarin (250 g)
  • 1 žličica soli
  • 800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka By Podravka
Za premazivanje:
  • 1 jaje 
Priprema:
  • Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.

  • U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac.
  • Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.
  • Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm.
  • Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu.
  • Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.
  • Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).
  • Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
  • Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.

Izvor:
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar