Potrebno:
- 5 žumanaca
- 5 bjelanaca
- 120 g šećera
- 120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- korica limuna
- 150 g Voćni namaz šipak Podravka By Podravka
- šećer u prahu za posipanje
- Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu.
- Smjesi postupno dodajite brašno uz neprekidno miješanje.
- Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanaca.
- Tepsiju obložite masnim papirom, premažite uljem ili maslacem i izlijte biskvitnu smjesu.
- Pecite 10 do 15 minuta na temperaturi od 170°C.
- Pečeni biskvit okrenite na vlažni ubrus, skinite papir, premažite voćnim namazom i još topao pomoću ubrusa savijte u roladu i pospite šećerom u prahu.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar