Ads 468x60px

Biskvitna rolada


Potrebno:
  • 5 žumanaca
  • 5 bjelanaca

  • 120 g šećera
  • 120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  • korica limuna
  • 150 g Voćni namaz šipak Podravka By Podravka
  • šećer u prahu za posipanje
 Priprema:
  • Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu.
  • Smjesi postupno dodajite brašno uz neprekidno miješanje.

  • Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanaca.
  • Tepsiju obložite masnim papirom, premažite uljem ili maslacem i izlijte biskvitnu smjesu.
  • Pecite 10 do 15 minuta na temperaturi od 170°C.
  • Pečeni biskvit okrenite na vlažni ubrus, skinite papir, premažite voćnim namazom i još topao pomoću ubrusa savijte u roladu i pospite šećerom u prahu. 

Izvor:
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar