Potrebno:
- 1 kg brašna
- 1 kg kuhanog krompira
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 2 jaja
- 2 dcl ulja
- 3 glavice crnog luka
- biber i so
Priprema:
- Kuhani krompir propasirati, dodati jaja, so i brašna toliko da se napravi glatko tijesto.
- Luk sitno isjeckati i propržiti na masnoći, dodati mljeveno meso i pržiti.
- Dodati so i biber.
- Izmiješati.
- Pripremljeno tijesto raspoloviti.
- Obrnuti pleh ili tepsiju u kojo će se peći i na okrenutom rastanjiti jedan dio tijesta.
- Malo posuti brašnom i rolati polako i skinuti sa dna.
- Ostaviti na čistu salvetu razmotano.
- Pomastiti pleh ili tepsiju i u njoj rastanjiti drugi dio tijesta.
- Preko njega istresti fil počinjući od jednog kraja tako da prekrije cjelokupnu masu.
- Izbosti viljuškom, poprskati uljem - masnoćom i peći 45 minuta na 200 stepeni.
- Pečeno isjeći na kocke.
0 komentari:
Objavi komentar