Ads 468x60px

Pita od mesa i krompira


Potrebno:

  • 1 kg brašna
  • 1 kg kuhanog krompira
  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • 2 jaja
  • 2 dcl ulja
  • 3 glavice crnog luka
  • biber i so


Priprema:

  • Kuhani krompir propasirati, dodati jaja, so i brašna toliko da se napravi glatko tijesto.
  • Luk sitno isjeckati i propržiti na masnoći, dodati mljeveno meso i pržiti.
  • Dodati so i biber.
  • Izmiješati.
  • Pripremljeno tijesto raspoloviti.
  • Obrnuti pleh ili tepsiju u kojo će se peći i na okrenutom rastanjiti jedan dio tijesta.
  • Malo posuti brašnom i rolati polako i skinuti sa dna.
  • Ostaviti na čistu salvetu razmotano.
  • Pomastiti pleh ili tepsiju i u njoj rastanjiti drugi dio tijesta.
  • Preko njega istresti fil počinjući od jednog kraja tako da prekrije cjelokupnu masu.
  • Izbosti viljuškom, poprskati uljem - masnoćom i peći 45 minuta na 200 stepeni.
  • Pečeno isjeći na kocke.

0 komentari:

Objavi komentar