Ads 468x60px

Kokos torta

Kokos torta


Potrebno:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 200 grama kokosa
  • 200 grama šećera u prahu 
  • 100 grama čokolade
  • 150 grama mljevenih oraha
  • 1 puter ili margarin
  • 2 kesice šlag pjene
  • 2 kašike ruma

Priprema kore:

  • 8 bjelanjaka ulupati sa 8 kašika šećera, dodati 200 grama kokosa, polahko sa drvenom kašikom izmiješati i sipati u pripremljeni kalup.
  • Peći na temperaturi 180 - 200 stepeni.

Priprema fila:

  • 8 žumanjaka mutiti sa 200 grama šećera na pari, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, 2 kašike ruma i 150 grama mljevenih oraha.
  • Kada se ohladi, dodati umućeni puter ili margarin.
  • Ohlađenu tortu filovati i preliti sa ulupanim šlagom.

0 komentari:

Objavi komentar