Kokos torta
Potrebno:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 200 grama kokosa
- 200 grama šećera u prahu
- 100 grama čokolade
- 150 grama mljevenih oraha
- 1 puter ili margarin
- 2 kesice šlag pjene
- 2 kašike ruma
Priprema kore:
- 8 bjelanjaka ulupati sa 8 kašika šećera, dodati 200 grama kokosa, polahko sa drvenom kašikom izmiješati i sipati u pripremljeni kalup.
- Peći na temperaturi 180 - 200 stepeni.
Priprema fila:
- 8 žumanjaka mutiti sa 200 grama šećera na pari, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, 2 kašike ruma i 150 grama mljevenih oraha.
- Kada se ohladi, dodati umućeni puter ili margarin.
- Ohlađenu tortu filovati i preliti sa ulupanim šlagom.
0 komentari:
Objavi komentar