Ads 468x60px

Kisela juha



Potrebno:

  • 1/2 kg teletine s kostima
  • 1 vezica zeleni, celer
  • 2 glavice luka
  • 1 žlica brašna
  • 2 krompira
  • 2 žlice vinskog ocata
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žumanjak
  • peršunov list
  • ulje
  • sol, papar
  • ljuta paprika


Priprema:

  • Staviti meso u vruću vodu da se kuha.
  • Kad provri, staviti očišćenu i isjeckanu zelen i kuhati dok meso ne omekša.
  • Izvaditi iz juhe, pa meso odvojiti od kostiju i sitno ga isjeckati, a zelen protisnuti.
  • Sve vratiti u juhu i nastaviti sa kuhanjem.
  • Posebno propržiti luk i brašno, dodati ljutu papriku i staviti u juhu.
  • Kad juha prokuha, dosoliti je i popapriti.
  • Na kraju, juhu začiniti vrhnjem u koju je umijšan ocat, isjeckan peršunov list, izgnječeni češnjak i žumanjak.

0 komentari:

Objavi komentar