Potrebno:
- 1/2 kg teletine s kostima
- 1 vezica zeleni, celer
- 2 glavice luka
- 1 žlica brašna
- 2 krompira
- 2 žlice vinskog ocata
- 1 dl kiselog vrhnja
- 3 češnja češnjaka
- 1 žumanjak
- peršunov list
- ulje
- sol, papar
- ljuta paprika
Priprema:
- Staviti meso u vruću vodu da se kuha.
- Kad provri, staviti očišćenu i isjeckanu zelen i kuhati dok meso ne omekša.
- Izvaditi iz juhe, pa meso odvojiti od kostiju i sitno ga isjeckati, a zelen protisnuti.
- Sve vratiti u juhu i nastaviti sa kuhanjem.
- Posebno propržiti luk i brašno, dodati ljutu papriku i staviti u juhu.
- Kad juha prokuha, dosoliti je i popapriti.
- Na kraju, juhu začiniti vrhnjem u koju je umijšan ocat, isjeckan peršunov list, izgnječeni češnjak i žumanjak.
0 komentari:
Objavi komentar