Ads 468x60px

Pečeni kiseli kupus



Potrebno:

  • 1/2 kiselog kupusa
  • 1 kocka goveđe supe
  • 60 grama riže
  • 2 jaja
  • 100 grama suhog mesa
  • malo crvene paprike


Priprema:

  • Na vrućem ulju propržiti manju glavicu sitno sjeckanog luka, da dobije zlatno - smeđu boju.
  • Hladnom vodom isprati kiseli kupus.
  • Ocijediti ga i dodati na prženi luk i dinstati.
  • Pomalo dodavati vode da kupus omekša.
  • Posuti kašikom brašna i promiješati.
  • Dodati 1,5 litara vode u kojoj se otopila goveđa kocka za supu.
  • Sitno isjeckati suho meso i na malo masnoće propržiti.

  • Dodati opranu rižu, skuhanu u dvostrukoj količini vode.
  • Tepsiju namazati margarinom.
  • Slagati sloj kupusa, sloj riže sa suhim mesom.
  • Kupus mora biti zadnji.
  • Umutiti 2 jaja sa 2 - 3 kašike vode, preliti po kupusu i peći pola sata na temperaturi 200 stepeni.
  • Prije služenja posuti crvenom paprikom.

Ugodan tek !

0 komentari:

Objavi komentar