Potrebno:
- 1/2 kiselog kupusa
- 1 kocka goveđe supe
- 60 grama riže
- 2 jaja
- 100 grama suhog mesa
- malo crvene paprike
Priprema:
- Na vrućem ulju propržiti manju glavicu sitno sjeckanog luka, da dobije zlatno - smeđu boju.
- Hladnom vodom isprati kiseli kupus.
- Ocijediti ga i dodati na prženi luk i dinstati.
- Pomalo dodavati vode da kupus omekša.
- Posuti kašikom brašna i promiješati.
- Dodati 1,5 litara vode u kojoj se otopila goveđa kocka za supu.
- Sitno isjeckati suho meso i na malo masnoće propržiti.
- Dodati opranu rižu, skuhanu u dvostrukoj količini vode.
- Tepsiju namazati margarinom.
- Slagati sloj kupusa, sloj riže sa suhim mesom.
- Kupus mora biti zadnji.
- Umutiti 2 jaja sa 2 - 3 kašike vode, preliti po kupusu i peći pola sata na temperaturi 200 stepeni.
- Prije služenja posuti crvenom paprikom.
Ugodan tek !
0 komentari:
Objavi komentar