Potrebno (za 4 osobe):
- 4 veće juneće šnicle
- 250 grama mljevenog mesa
- luk
- kiseli krastavci
- kisele crvene paprike iz tegle
- začini
Priprema:
- U mljeveno meso staviti soli, vegete i bibera, pa izmiješati.
- Šnicle začiniti sa malo aleve paprike, soli i bibera sa obje strane.
- Isjeći glavicu luka na 4 dijela i krastavce na deblje kolutiće.
- Na šniclu staviti red mljevenog mesa, a pored mesa staviti krastavce i luk.
- Umotati šniclu u rolnu, omotati koncem i zavezati.
- U šerpu staviti 2 kašike ulja i jednu kašiku maslaca.
- Kad se malo zagrije, poredati rolade da se preprže sa svih strana.
- Isjeći kisele paprike (ako su cijele isjeći dvije).
- Pored rolada u saft staviti isječene paprike pa miješati.
- Pržiti jos desetak minuta.
- Okrenuti na 1,5 da se polako krčka.
- Nasuti vode da potopi i do pola rolade.
- Prevrtati i tako kuhati 40 minuta uz dosipanje malo vode.
- Izvaditi rolade, osloboditi ih od konca, a na saft dodati umućene 2 kašike brašna sa malo mlijeka.
- Dodati još kisele vode od paprika - 1 kašiku i malo vegete.
- Rolade vratiti u sos i kuhati na laganoj vatri pet minuta.
- Uz to se servira pire krompir ili riža.
0 komentari:
Objavi komentar