Ads 468x60px

Rolade



Potrebno (za 4 osobe):

  • 4 veće juneće šnicle
  • 250 grama mljevenog mesa
  • luk
  • kiseli krastavci
  • kisele crvene paprike iz tegle
  • začini


Priprema:

  • U mljeveno meso staviti soli, vegete i bibera, pa izmiješati.
  • Šnicle začiniti sa malo aleve paprike, soli i bibera sa obje strane.
  • Isjeći glavicu luka na 4 dijela i krastavce na deblje kolutiće.
  • Na šniclu staviti red mljevenog mesa, a pored mesa staviti krastavce i luk.
  • Umotati šniclu u rolnu, omotati koncem i zavezati.
  • U šerpu staviti 2 kašike ulja i jednu kašiku maslaca.
  • Kad se malo zagrije, poredati rolade da se preprže sa svih strana.
  • Isjeći kisele paprike (ako su cijele isjeći dvije).

  • Pored rolada u saft staviti isječene paprike pa miješati.
  • Pržiti jos desetak minuta.
  • Okrenuti na 1,5 da se polako krčka.
  • Nasuti vode da potopi i do pola rolade.
  • Prevrtati i tako kuhati 40 minuta uz dosipanje malo vode.
  • Izvaditi rolade, osloboditi ih od konca, a na saft dodati umućene 2 kašike brašna sa malo mlijeka.
  • Dodati još kisele vode od paprika - 1 kašiku i malo vegete.
  • Rolade vratiti u sos i kuhati na laganoj vatri pet minuta.
  • Uz to se servira pire krompir ili riža.

0 komentari:

Objavi komentar