![]() |
Posna afrika torta |
Potrebno :
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 18 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike đžema
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 šaka sjeckanih oraha
Fil :
- 1/2lvode
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g margarina
- 300 g šećera u prahu
- 300 g mljevene plazme posne
- JOŠ: 500 ml slatke pavlake za šlag
Priprema :
Kora: u vodi otopit šećer pa dodati ulje, brašno pomiješano sa sodom, kakao, orahe i đžem. Tijesto podijelit na dva dijela da se ispeku dvije kore. peći u tepsiji br.30
Pečene kore presjeći vodoravno tako od dvije kore da imamo 4 kore. FIL: U vodi skuvati puding po upustvu. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom Dobro smjesu sjediniti.na kraju dodati mljevenu plazmu. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst snijeg.Filovati kora plus fil plus šlag i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.
Pečene kore presjeći vodoravno tako od dvije kore da imamo 4 kore. FIL: U vodi skuvati puding po upustvu. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom Dobro smjesu sjediniti.na kraju dodati mljevenu plazmu. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst snijeg.Filovati kora plus fil plus šlag i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.
Izvor :
0 komentari:
Objavi komentar