Ads 468x60px

Kadaif

Kadaif


Potrebno:

  • 1/2 kg kadaifa
  • 7 jaja
  • 7 kašika mljevenih oraha
  • 1 kg šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 grama putera
  • 1/8 litra ulja
  • pleh br. 36


Priprema:

  • 1/4 kg kadaifa metnuti u pleh.
  • Preliti sa polovinom rastopljene masnoće (prethodno pomiješati maslac i ulje).
  • Umutiti sva jaja dobro (kao za patišpanju), dodati prašak za pecivo, još mutiti zatim dodati 7 kašika oraha, pa nastaviti mutiti.
  • Tu masu preliti preko kadaifa u plehu.
  • Pokriti ostatkom kadaifa (1/4 kg).
  • Pomastiti ostatkom masnoće.
  • Staviti u rernu zagrijanu na 250 stepeni.
  • Kad počne rumeniti smanjiti na 150 stepeni.
  • Kada nožem ubodes sredinu i nož izađe suh - znači fil je pečen, može se isključiti rerna i kadaif je pečen.

Zaljev:

  • Jedan kilogram šećera preliti sa 1 i 1/4 litra vode i kuhati 10 minuta.
  • Zaliti mlak kadaif mlakim zaljevom.
  • Kadaif prije zaljevanja isjeći, bolje popije zaljev.
  • Pokriti i ostaviti da se potpuno ohladi.
 

0 komentari:

Objavi komentar