![]() |
Pureći ćevapi |
Potrebno :
- 50 dag mljevene puretine(ili piletine)
- 25 dag mesnate pečene(ili kuhane)slanine
- 1 v.žsjeckanog peršina
- 1 v.žVegete
- 3 v.žkrušnih mrvica
- 1luk
- 1 jaje
- sol,papar,ulje
- Ako koristimo bijelo meso puretine ili piletine,sameljemo ga.Zajedno sameljemo i slaninu(špek).U samljevenu smjesu dodamo sitno sjeckani luk,jaje,vegetu,sol,papar,peršin i krušne mrvice.Mijesimo smjesu dok ne postane jednolična.
- Uzimamo po malo smjese sa nauljenim rukama i rukama oblikujemo ćevape.Svaki ćevap nabodemo na štapić za ražnjiće i pečemo na zagrijanom roštilju poprskanom ulju.Ja sam ih pekla u pećnici na 200 stupnjeva,na limu obloženom pek papirom.Prije pečenja sam ih kistom premazala uljem ,i jednom okrenula tijekom pečenja.Peku se dok ne dobiju lijepu boju.
Izvor :
0 komentari:
Objavi komentar