Potrebno(za tijesto):
- 125 g maslaca na komadice
- 5 kasika secera
- 250 g brasna
- 1 jaje
- 4 jaja
- 125 g maslaca
- 8 kasika secera
- 750 g svjezeg sira
- 250 g mascarpone sira
- 4 kasike mlijeka
- 2 kasike soka od limuna
- 6 kasika griza
- 150 g mljevenog maka
Za ukras:
- 4 kasike secera
- 1 kasika maka u zrnu
- 1 kasika hagel secera
- Zamjesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite ga u hladnjaku 30 minuta da odstoji, do tada napravite nadjev.
- Za nadjev: Jaja podjelite (zumanjke i bjelanjke).
- Maslac pjenasto izradite s 5 kasika secera i umjesajte zumanjke.
- Bjelanjke izradite s 3 kasike secera.
- U veliku posudu stavite svjezi sir, macarpone, mlijeko, griz i sok od limuna malo izradite mikserom pa dodajte maslac masi.
- Na kraju umjesajte bjelanjke i smjesu podjelite na dva dijela.
- U jedan dio stavite mak a drugi ostavite takav.
- Tijesto izvadite iz frizidera, podjelite na dva dijela.
- Jedan razvaljajte u krug (26 cm modla) a s drugim dijelom oblozite rubove modle.
-
Nadjev slazite po zelji kakve zelite sare na presjeku, npr: (kasiku jedne kasiku druge smjese ili jedan red jedne pa red druge smjese ili krug jedne pa krug druge smjese). - Pecnicu ugrijte na (150°C vruci zrak, 170°C obicna i stavite tortu na 60 minuta peci.
- Kad se torta izvadi iz pecnice tek nakon 15 minuta skinite rub modle.
- 4 kasike secera s kasikom maka u tavici karamelizirajte i nasipajte na pek papir, razmazite i pricekajte par minuta da se stvrdne i nakidajte komadice za ukras torte, naravno i posluzite s tim slatkim komadicima.
- Tortu mozete posipati secerom u prahu ili hagel secerom.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar