Potrebno:
- 800 g purećih prsa (u komadu)
- 100 g Šunke u ovitku Podravka
- 100 g blitve
- 200 g mrkve
- 40 g maslaca sol malo Crnog papra mljevenog Podravka
- 1 Žlica vegete
- 500 g krumpira
- 1 manja glava kupusa (500 g) sol malo Crnog papra mljevenog Podravka
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
Priprema:
- Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
- Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
- Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
- Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
- Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
- Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
- Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.
Izvor :
0 komentari:
Objavi komentar