Potrebno (za biskvit):
- 5 kom jaja
- 100 gr čokolade
- 150 gr šećera
- 70 gr. brašno
- 1 kom. pecilnog praška
- 1 kom vanilin šećera
- 30 gr. krušne mrvice
- 3 žlice mljevenih lješnjaka
- 70 gr maslaca
- 50 dag sira mascarponea od Vindije
- 1/2 l slatkog vrhnja Sania
- 40 dag nutele original
- 100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
- 100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš
Dodatno:
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 2-3 žlice ulja
- 1 dl toplog mlijeka
- 4 žlice nesquk-a original
Za kalup:
- malo maslaca ili margarina
- malo krušnih mrvica za posipanje kalupa
- Pripremiti kalup promjera 26 cm.
- Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
- Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu " za kalup " .
- Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer , mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.
- Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta .
- Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .
- Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
- Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
- Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
- Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
- Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.
- Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole...kod slaganja torte...staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte kada se završi postupak slaganja.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar