Potrebno (za tijesto):
- 300 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
- 100 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
- sol
- 1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
- 3 žumanjka
- 1 žlica šećera
- 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
- 100 g maslaca
- 7 jaja
- 300 g šećera
- 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
- 2 Limun šećera Dolcela By Podravka
- ½ žličice Cimeta Podravka By Podravka
- 150 g maslaca
- 200 g oguljenih poprženih badema
- 400 g mljevenih badema
- 20 ml maraskina
- 50 g naribane čokolade
- Brašno, sol, prašak za pecivo, žumanjke, šećer i vanilin šećer pomiješajte pa dodajući mlaku vodu umijesite tijesto.
- Tijesto dobro izradite rukama, podijelite ga u dva dijela (jedan veći i jedan manji dio), a jedan od njih tanko razvaljajte (Ø 24 cm).
- Kalup za pečenje torte namažite maslacem, u njega stavite razvaljano tijesto tako da dio prelazi preko ruba kalupa.
- Jaja, šećer, vanilin šećer, limun šećer i cimet lagano promiješajte pjenjačom.
- Umiješajte otopljeni maslac i zatim dodajte bademe, maraskino i naribanu čokoladu.
- Sve izmiješajte kuhačom i nadjev stavite na pripremljeno tijesto u kalupu.
- Preostalo tijesto razvaljajte i od tijesta izrežite trake širine 1 cm i složite preko nadjeva u obliku mrežice.
- Višak tijesta odrežite i maknite.
- Pripremljenu tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat i 15 minuta.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar