Potrebno:
- 1 teleći flam (oko 2 kg)
- 250 g pileće jetrice
- 3 žemlje
- 200 ml mlijeka
- 80 g luka
- 1 žličica Češnjaka u granulama Podravka By Podravka
- 3 jaja
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- 1 žlica Svinjske masti Podravka
- 500 g mlinaca
- sol
- Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
- 1 žličica Vegete pikant By Podravka
- 1 Goveđi temeljac za jela Podravka
Priprema:
- Meso očistite, operite i posušite.
- Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
- Žemlje narežite na veće kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo iscijedite višak mlijeka.
- Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, češnjak u granulama, jaja, peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
- Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso.
- Meso jedanput preklopite i zatvorite štapićima za ražnjiće.
- Lim za pečenje premažite s masti, pa na njega položite meso.
- Pecite oko 2 sata u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
- Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuće vode, pa njime povremeno podlijevajte meso.
- Mlince prelijte s kipućom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali.
- Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
- Pečeno meso izvadite iz lima za pečenje, a u preostali sok od pečenja stavite mlince i dobro, ali lagano ih promiješajte.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar