Ads 468x60px

Slani palačinci



Potrebno (za 15 palačinki):

  • 1/2 kg mesa
  • 1 glavica crnog luka 
  • 3 kašike kajmaka
  • 3 jaja
  • malo soli
  • vegete
  • crvene paprike
  • crnog bibera


Priprema:

  • Palačinke ispeći i ostaviti da odstoje


Fil:
  • Glavicu crnog luka isjeckati i malo prodinstati.
  • Dodati 1/2 kg mljevenog mesa.
  • Dodati sok, vegeru, biber i crvenu papriku da se dinsta dok sok ne uvre.
  • Meso staviti da se hladi i kad se meso ohladi dodati: 3 kašike kajmaka i na svaki palačinak staviti po dvije kašike fila.
  • Palačinke uviti u dužini do 15 cm, uvaljati u 3 umućena jaja i pržiti na vrelom ulju.
  • Slani palačinci se mogu služiti kao predjelo ili kao glavno jelo.

0 komentari:

Objavi komentar