Potrebno (za 4 osobe):
- 400 grama bijele ribe (oslić)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 paradajz
- 2 kašike limunovog soka
- malo lovorovog lista
- malo bibera u zrnu
- 2 - 3 čehna bijelog luka
- 50 grama riže
- peršuna po želji
Priprema:
- U litar hladne vode staviti očišćenu ribu, narezanu na veće komade.
- Dodati ulje, paradajz prerezan na pola, sok od limuna, lovor, biber u zrnu.
- Kad juha provri dodati bijeli luk i kuhati još 20 minuta.
- Kuhanu ribu izvaditi iz juhe.
- Juhu procijediti.
- Ribu očistiti od kostiju, pa komadiće vratiti u juhu.
- Posebno skuhati rižu i staviti u juhu.
- Dodati malo maslinovog ulja i posuti nasjeckanim peršunom.
0 komentari:
Objavi komentar