Ads 468x60px

Punjena pečenka



Potrebno:

  • 1 kg teleće potrbušnice (bez kosti)
  • 25 grama mljevenog mesa
  • 100 grama šampinjona
  • 40 grama suhog mesa
  • 2 paradajza
  • 1 kašika "Fanta za kosani odrezak"
  • 2 kašike sjeckanog peršuna
  • 1 kašika ulja za pečenje
  • so



Priprema:

  • Teleću potrbušnicu zarežite tako da dobijete vrećicu za punjenje, pa je posolite i sa vanjske i sa unutarnje strane.
  • Na ulju kratko ispržite šampinjone, izrezane na listiće, pa dodajte suho meso.
  • U mljeveno meso dodajte razmućene "Fant", dinstane gljive, paradajz izrezan na kockice i isjeckan peršun.
  • Sve dobro izmiješajte i punite teletinu.
  • Iglom i koncem vrećicu zašijte ili pričvrstite čačkalicama.
  • Stavite peći u rerni oko 1 sat i 30 minuta.
  • U vrijeme pečenja prelijevajte pečenje sokom od pečenja i dolijevajte male količine vode.
  • Meso malo ohladite i režite.
  • Služiti uz pečen krompir i salatu po želji.

0 komentari:

Objavi komentar