Potrebno:
- 1 kg teleće potrbušnice (bez kosti)
- 25 grama mljevenog mesa
- 100 grama šampinjona
- 40 grama suhog mesa
- 2 paradajza
- 1 kašika "Fanta za kosani odrezak"
- 2 kašike sjeckanog peršuna
- 1 kašika ulja za pečenje
- so
Priprema:
- Teleću potrbušnicu zarežite tako da dobijete vrećicu za punjenje, pa je posolite i sa vanjske i sa unutarnje strane.
- Na ulju kratko ispržite šampinjone, izrezane na listiće, pa dodajte suho meso.
- U mljeveno meso dodajte razmućene "Fant", dinstane gljive, paradajz izrezan na kockice i isjeckan peršun.
- Sve dobro izmiješajte i punite teletinu.
- Iglom i koncem vrećicu zašijte ili pričvrstite čačkalicama.
- Stavite peći u rerni oko 1 sat i 30 minuta.
- U vrijeme pečenja prelijevajte pečenje sokom od pečenja i dolijevajte male količine vode.
- Meso malo ohladite i režite.
- Služiti uz pečen krompir i salatu po želji.
0 komentari:
Objavi komentar