Ads 468x60px

Mafin od jabuke

Mafin od jabuke


Potrebno (za tijesto):

  • 100 grama margarina ili maslaca
  • 125 grama šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • pola rendane kore od limuna
  • malo soli 
  • 2 jajeta
  • 200 grama brašna
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo
  • 100 ml mlijeka 
  • 2 jabuke (teške zajedno oko 200 grama)
  • malo šećera u prahu za posipanje

Priprema:

  • Maslac ili margarin pjenasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, posle polahko umiješati jaja.
  • Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i polahko dodati maslac i mlijeko.
  • Jabuke oljuštiti, izvaditi koštice i isjeći na sitne kocke, pa umiješati u tijesto.
  • Tijesto rasporediti u 12 manjih kalupa za mafin i stavljati ih u rernu na rešetku da se peku na 200 stepeni 20 - 25 minuta.
  • Kada se mafini ispeku, izvaditi iz kalupa i ohlađene posuti šećerom u prahu.
  • Mogu se odozgo posuti i sjeckanim orasima, a u tijesto se može dodati malo cimeta.

0 komentari:

Objavi komentar