Potrebno:
- 15 grama zelatine + 1 dcl vode
- 1 dcl vode
- 350 secera
- malo ekstrata od banane
- 100 grama iseckanih vocnih zele bombona
- 1 list oblatne
Priprema:
- 15 grama zelatine potopiti u 1 dcl hladne vode i ostaviti da nabubri.
- Secer i 1 dcl vode kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje.
- Kad se pocne dizati bela pena, skinuti sa vatre i umesati pripremljenu zelatinu.
- Sve prebaciti u odgovarajucu posudu i mutiti mikserom 10-15 minuta sve dok ne postane gusta i sjajna smesa.
- Dodati ekstrat o banane i umesati naseckane zele-bombone.
- List oblatne prepoloviti na pola.
- Polovicu odmah premazati filom i preklopiti drugom polovinom oblatne.
- Oblatne prekriti salvetom, pritisnuti tezom tacnom i ostaviti da se stegnu.
0 komentari:
Objavi komentar