Ads 468x60px

Crna ruža


Potrebno (za tijesto):
  • 600 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  • 300 g šećera
  • 1 Prašak za pecivo Docela By Podravka
  • ¼ žličice soli
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca
Mak punjenje:
  • 200 g Maka Dolcela By Podravka
  • 250 g šećera
  • 2 Limun šećera Dolcela
  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  • 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
  • 100 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
Za kremu:
  • 3 Puding vanilin Dolcela By Podravka
  • 250 g šećera
  • 1 l mlijeka
  • 250 g maslaca 

Priprema:
  •  U veću posudu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, mlijeko, jaje, omekšali maslac i umijesite glatko tijesto.
  • Tijesto pustite da odstoji 10-ak minuta, pa ga podijelite na šest jednakih dijelova.
  • Na pobrašnjenoj podlozi 2 dijela tijesta razvaljajte na veličinu 25x35 cm, stavite ih na papir za pečenje i zasebno pecite na donjoj strani lima za pečenje (30x40 cm).
  • Kore pecite oko 20 minuta na 180° C ili dok ne dobiju lijepu blagozlatnu boju.
  • Pečene kore pustite da se dobro ohlade.
  • Preostala 4 dijela tijesta razvaljajte na veličinu 35x20 cm.
  • Mak sameljite, stavite u posudu pa dodajte šećer, limun šećer, brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, toplo mlijeko i pomoću električne miješalice dobro izmiješajte.
  • Dobivenu smjesu odmah ravnomjerno podijelite po razvaljanom tijestu i pomoću žlice premažite po tijestu.
  • Svaki premazani dio tijesta zarolajte u roladu.
  • Tepsiju (35x20 cm) premažite maslacem, pospite brašnom i u nju položite roladu jednu do druge.
  • Pecite na 170 °C 30-35 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
  • Pečene rolade izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
  • Na dno tepsije (35x20 cm) položite jednu pečenu koru, a po potrebi joj lagano skratite rubove kako bi vam kora pasala na dno.
  • Pudinge pomiješajte sa šećerom, 150 ml hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka stavite na vatru. Kad mlijeko zakuha, dodajte razmućeni puding i kuhajte još 1-2 minute neprekidno miješajući.
  • Maknite s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se u potpunosti ne rastopi.
  • Polovicu pudinga prelijte preko kore u tepsiji, na puding položite pečene rolade, prelijte ostatkom pudinga i poklopite preostalom korom.
  • Pustite da se ohladi i stavite u hladnjak na barem 1-2 sata.
 Izvor:
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar