Ads 468x60px

Torta od gljiva



Potrebno:

  • Masa za 5 - 6 palačinki
  • 1/4 kg mljevenog mesa
  • 1/2 kg gljiva (šampinjona)
  • 2 glavice luka
  • so
  • biber
  • 3 jaja
  • kajmak
  • mlijeko


Priprema:

  • Mljeveno meso propržiti sa sitno isjeckanom glavicom luka.
  • Dodati soli.
  • Gljive posebno ispržiti na luku i dodati malo bibera i soli.
  • U odgovarajuću dublju tepsiju (kalup) redati: palačinku, jedan dio gljiva, palačinku, jedan dio mesa.
  • Tako redati dok se sve ne utroši.
  • Gornja je palačinka.
  • Malo zapeći pa prelit umučenim jajima u koja se doda malo kajmaka i mlijeka.
  • Ponovo zapeći.


Ugodan tek !

0 komentari:

Objavi komentar