ZA KORE POTREBNO:
- 10 bjelanaca
- 20 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- kesica praška za pecivo
- 250 grama pečenih mljevenih kikirikija
- kašika kakaa
- kašika ulja
ZA FIL:
- 10 žumanaca
- 250 grama šećera u prahu
- 200 grama cokolade
- 250 grama margarina
- 125 grama putera
- 200 grama pečenih mljevenih kikirikija
ZA GLAZURU:
- Otopljena čokolada.
ZA UKRAŠAVANJE:
- Šlag i slatko tijesto.
PRIPREMA KORE:
- Ulupati bjelanca sa šećerom, dodati brašno, kakao, prašak za pecivo, kikiriki i kašiku ulja.
- Ispeći koru i presjeći na 3 dijela.
PRIPREMA FILA:
- Skuhati na pari žumanca sa šećerom u prahu, dodati čokoladu i mljeveni kikiriki.
- Kad se ohladi, sjediniti sa umućenim margarinom i puterom.
- Filovati kore, tortu preliti sa čokoladom, pa ukrasiti šlagom i cvjetovima od slatkog tijesta.
0 komentari:
Objavi komentar