Ads 468x60px

Sarajevski lokum

Sarajevski lokum


Potrebno:

  • 1/2 maslaca
  • 1 margarin
  • 2 fildžana štaub šećera
  • 10 dkg sjeckanih oraha
  • 1/2 praška za pecivo
  • brašno
  • fildžan ulja


Priprema:


  • Pola maslaca, margarin i 2 fildžana štaub šećera mutiti mikserom 10 minuta.
  • Dodati 10 dkg sjeckanih oraha, pola praška za pecivo i brašna da tijesto bude mekano, kao za hurmašice.
  • Na kraju dodati fildžan ulja i ponovo rukama dobro ujednačiti.
  • Dobiveno tijesto otkidati u dugačke štapiće, sa gornje strane rukama poravnati i praviti - isjeći na lokume.
  • Peći na laganoj vatri 30 minuta.
  • Vruće uvaljati u štaub šećer i vaniliju.

0 komentari:

Objavi komentar