Ads 468x60px

Piletina s njokama



Pripremiti:

  • Skuhano i od kostiju očišćeno pile.

Sos:


  • Propržiti brašno na masnoći i dodati mlijeko, umućeno sa kajmakom i začinima.


Priprema:


  • Pile isjeći na komade i staviti na sredinu velikog ovala.
  • Okolo staviti njoke, propržene na ulju.
  • Preliti sosom i posuti peršunovim listom.


Njoke:


  • 500 grama krompira skuhati, oguliti i propasirati, dodati 2 jaja, so, biber, ulje, margarina, brašna, muškatnog oraščića i napraviti tijesto.
  • Masa treba da bude srednje gustine.
  • Brašno posuti na dasku i formirati njoke pomoću rendeta.
  • U šerpu usuti malo više od polovine vode, posoliti i dodavati oblikovane njoke.
  • Kada se njoke podignu na vodi, onda su gotove.

0 komentari:

Objavi komentar