Potrebno:
- 4 veća patlidžana
- 1/2 kg junetine
- 8 jaja
- 3 srednja paradajza
- 1 glavica luka
- 300 grama ulja
- 1/2 litar mlijeka
- 30 grama brašna
- peršunov list
- so
- biber
Priprema:
- Patlidžane ogulimo, narežemo ih uzduž na tanje kriške, posolimo i ostavimo da stoje.
- Na ulju ispržimo isjeckani luk, dodamo sitno nasječeni zreli paradajz i meso koje smo dvaput samljeli.
- Posolimo i citavu masu malo propržimo.
- Zatim masu skinemo sa štednjaka, dodamo biber i isjeckani peršunov list.
- Osoljene patlidžane ocijedimo između dlanova i svaku krišku naprije uvaljamo u brašno, a zatim u jaja pa ih pržimo na vrućem ulju.
- U vatrostalnu posudu stavimo naizmjenično red po red patlidžana i mesa, dok sve ne potrošimo.
- Na vrhu treba da stoje patlidžani.
- Preostalih 4 jaja razmutimo mlijekom i prelijemo musaku.
- Pečemo je u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj temperaturi, dok joj se odozgo ne uhvati kora.
Ugodan tek !
0 komentari:
Objavi komentar