Priprema:
- Jednu glavicu kelja obariti.
- Velike liske pokidati, a sredinu isjeckati sitno.
- Pola kilograma mljevenog mesa izmiješati sa lukom, soli, biberom te dodati jedno jaje i jednu kašiku prezle.
- Sve pomiješati sa isjeckanim keljem.
- Vatrostalnu posudu obložiti velikim liskama kelja i istresti mesu masu, te pokriti sa 2 - 3 velike liske kelja i posuti cašom vode.
- Poklopiti i peći na 180 stepeni 20 minuta.
- Kada bude gotovo isjeći na kriške.
Sos ili umak:
- Pola litra mlijeka i 2 kašike maslaca prokuhati.
- Prečiniti brašnom rjede.
- Dodati soli, peršuna i vegete po ukusu, i malo narendanog muškatnog oraha.
- Kada se serviraju kriške kelja, po njima posuti sos.
Prilog:
- Kuhani krompir.
Ugodan tek !
0 komentari:
Objavi komentar