Potrebno:
- 1/2 kg paprika
- 250 grama mljevenog mesa
- 30 grama soja - vita ljuspice
- 80 grama riže
- 1 glavica crnog luka
- aleva paprika
- so
- biber
- DO - DO začin
- veza zeleni (mrkva, peršun, celer)
- 1 kašika paradajz pirea
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
Priprema:
- 30 grama soja - vita ljuspica potopiti u mlaku vodu da odstoji, da bi omekšale.
- Za to vrijeme pripremiti paprike za filovanje.
- Rižu izabrati i oprati, dodati u meso.
- Mrkvu, peršun i luk sitno isjeckati, pa i to dodati u meso, dodati začine i na kraju omekšane soja - vita ljuspice.
- Dobro izmješati i filovati paprike.
- Redati u šerpu (ili tepsiju).
- Preliti sa gotovom supom i kuhati (ili pomastiti pa peći).
- Za kuhane paprike pripremiti sos od paradajza ili po sopstvenoj želji.
Ugoodan tek !
0 komentari:
Objavi komentar