Ads 468x60px

Filovane paprike



Potrebno:

  • 1/2 kg paprika
  • 250 grama mljevenog mesa
  • 30 grama soja - vita ljuspice
  • 80 grama riže
  • 1 glavica crnog luka
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • DO - DO začin
  • veza zeleni (mrkva, peršun, celer)
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike ulja


Priprema:

  • 30 grama soja - vita ljuspica potopiti u mlaku vodu da odstoji, da bi omekšale.
  • Za to vrijeme pripremiti paprike za filovanje.
  • Rižu izabrati i oprati, dodati u meso.
  • Mrkvu, peršun i luk sitno isjeckati, pa i to dodati u meso, dodati začine i na kraju omekšane soja - vita ljuspice.
  • Dobro izmješati i filovati paprike.
  • Redati u šerpu (ili tepsiju).
  • Preliti sa gotovom supom i kuhati (ili pomastiti pa peći).
  • Za kuhane paprike pripremiti sos od paradajza ili po sopstvenoj želji.

Ugoodan tek !

0 komentari:

Objavi komentar