Ads 468x60px

Markiza torta

Markiza torta

Potrebno:

  • 7 jaja
  • 200 grama šećera u prahu
  • 300 grama keksa za oblogu kalupa po želji

  • 250 grama mljevenog keksa
  • 250 grama putera
  • 250 grama čokolade
  • malo ruma
  • 1 šlag pjena


Priprema "Markiza torte":

  • Kalup obložite dno i strane sa folijom.
  • Kalup je veličine 24 cm.
  • Keks namočite u mlijeko, složite prvo dno kalupa, pa onda strane.
  • Prije toga treba dobro umutiti puter i žumance.

  • Dodati rastopljenu čokoladu, mljeveni keks i sve dobro izjednačiti.
  • Posebno ulupati 7 bjelanjaka sa 200 grama šećera u prahu i dodati čokoladi i puteru, sve dobro izmiješati i sipati u pripremljeni kalup.
  • Gore poredati keks kao na dnu kalupa.
  • Tortu polako prevrnuti na tacnu, skloniti polahko foliju i preliti sa šlag pjenom.
  • Ostaviti i frižider 3 - 4 sata pa služiti.

0 komentari:

Objavi komentar