Markiza torta
Potrebno:
- 7 jaja
- 200 grama šećera u prahu
- 300 grama keksa za oblogu kalupa po želji
- 250 grama mljevenog keksa
- 250 grama putera
- 250 grama čokolade
- malo ruma
- 1 šlag pjena
Priprema "Markiza torte":
- Kalup obložite dno i strane sa folijom.
- Kalup je veličine 24 cm.
- Keks namočite u mlijeko, složite prvo dno kalupa, pa onda strane.
- Prije toga treba dobro umutiti puter i žumance.
- Dodati rastopljenu čokoladu, mljeveni keks i sve dobro izjednačiti.
- Posebno ulupati 7 bjelanjaka sa 200 grama šećera u prahu i dodati čokoladi i puteru, sve dobro izmiješati i sipati u pripremljeni kalup.
- Gore poredati keks kao na dnu kalupa.
- Tortu polako prevrnuti na tacnu, skloniti polahko foliju i preliti sa šlag pjenom.
- Ostaviti i frižider 3 - 4 sata pa služiti.
0 komentari:
Objavi komentar