Ads 468x60px

Krem torta

Krem torta


Sastojci:

  • 11 jaja
  • 16 kašika šećera kristala
  • 200 grama šećera u prahu
  • 300 grama plazma keksa
  • 125 grama putera
  • 1 caša soka od narandže
  • 7 kašika brašna

Priprema kore:

  • Ulupati snijeg od 7 bjelanjaka, pa dodati 7 kašika šećera i dalje mutiti dok se ne dobije gustina.
  • Na kraju dodati 7 žumanjaka, jedno po jedno, tome dodati 7 kašika brašna i lagano sve izmiješati.
  • Ispeći koru na 200 stepeni.

Priprema fila:

  • 300 grama plazma keksa samljeti i potopiti sa 1 čašom soka od narandže.
  • Umutiti 4 žumanceta sa 200 grama prah šećera i 125 grama putera.
  • Kada je umućeno dodati natopljeni keks, pa sve skupa dobro izmiješati.

Priprema glazure:

  • Na pari dobro ulupati 4 bjelanceta sa 4 kašike šećera.
  • Posebno 5 kašika šećera sa 1/2 dcl vode skuhati kao za slatko i postepeno dodavati u ulupana bjelanca.
  • To sve skupa mutiti na pari oko 5 minuta.
  • Na ohlađenu koru staviti fil i na fil bjelanca.




0 komentari:

Objavi komentar