Krem torta
Sastojci:
- 11 jaja
- 16 kašika šećera kristala
- 200 grama šećera u prahu
- 300 grama plazma keksa
- 125 grama putera
- 1 caša soka od narandže
- 7 kašika brašna
Priprema kore:
- Ulupati snijeg od 7 bjelanjaka, pa dodati 7 kašika šećera i dalje mutiti dok se ne dobije gustina.
- Na kraju dodati 7 žumanjaka, jedno po jedno, tome dodati 7 kašika brašna i lagano sve izmiješati.
- Ispeći koru na 200 stepeni.
Priprema fila:
- 300 grama plazma keksa samljeti i potopiti sa 1 čašom soka od narandže.
- Umutiti 4 žumanceta sa 200 grama prah šećera i 125 grama putera.
- Kada je umućeno dodati natopljeni keks, pa sve skupa dobro izmiješati.
Priprema glazure:
- Na pari dobro ulupati 4 bjelanceta sa 4 kašike šećera.
- Posebno 5 kašika šećera sa 1/2 dcl vode skuhati kao za slatko i postepeno dodavati u ulupana bjelanca.
- To sve skupa mutiti na pari oko 5 minuta.
- Na ohlađenu koru staviti fil i na fil bjelanca.
0 komentari:
Objavi komentar