Ads 468x60px

Rolovane šnicle



Priprema:

  • Pola kilograma junetine ili teletine isjeći na šnicle, izlupazi, posoliti i pobiberiti, i ostaviti da malo odstoje.
  • U međuvremenu skuhati 2 jaja, oguliti ih, pa ih isjeckati i pomiješati sa 10 dkg suhog jezika ili kuhane piletine ili izdinstanih šampinjona.
  • Isjeckati sitno peršunov list, promiješati dodati 1/4 kg kajmaka, malo vegete.
  • Masu raspoloviti na dva dijela.

  • Jednom polovinom filovati šnicle (kao sarme), uvezati bijelim koncem i pržiti na ulju da porumene sa svih strana.
  • Izvaditi ih iz masnoće, a u masnoću dodati ovu drugu polovinu mase (fila), dodati supe ili tople vode, pa kad prokuha vratiti šnicle, poklopiti i još malo kuhati da budu mekane.
  • Kad su gotove, izvaditi, skinuti konac, a u saft dodati malo mlijeka.
  • Opet neka prokuha.
  • Tim saftom preliti šnicle i služiti tople

Ugodan tek !

0 komentari:

Objavi komentar