Priprema:
- Pola kilograma junetine ili teletine isjeći na šnicle, izlupazi, posoliti i pobiberiti, i ostaviti da malo odstoje.
- U međuvremenu skuhati 2 jaja, oguliti ih, pa ih isjeckati i pomiješati sa 10 dkg suhog jezika ili kuhane piletine ili izdinstanih šampinjona.
- Isjeckati sitno peršunov list, promiješati dodati 1/4 kg kajmaka, malo vegete.
- Masu raspoloviti na dva dijela.
- Jednom polovinom filovati šnicle (kao sarme), uvezati bijelim koncem i pržiti na ulju da porumene sa svih strana.
- Izvaditi ih iz masnoće, a u masnoću dodati ovu drugu polovinu mase (fila), dodati supe ili tople vode, pa kad prokuha vratiti šnicle, poklopiti i još malo kuhati da budu mekane.
- Kad su gotove, izvaditi, skinuti konac, a u saft dodati malo mlijeka.
- Opet neka prokuha.
- Tim saftom preliti šnicle i služiti tople
Ugodan tek !
0 komentari:
Objavi komentar