Ads 468x60px

Gljive sa pršutom

Gljive sa pršutom


Potrebno:

  • 8 velikih šampinjona (računa se 2 - 3 po osobi)
  • 80 grama pršuta ili šunke
  • glavica luka
  • veza peršuna
  • 5 kašika ribanog sira
  • 1 jaje
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • prezla
  • so
  • biber

Priprema:

  • Šampinjone oprati, odvojiti kapice od stabljika, pa ove druge isjeći za nadjev.
  • Oljuštiti i isjeckati luk, isjeći pršut, oprati i isjeckati peršun.
  • Rernu ugrijati na 200 stepeni.
  • U tiganju, na 3 kašike ulja, izdinstati sječene stabljike gljiva oko 15 minuta, posoliti i neprekidno miješati.
  • Dodati prezlu, ostaviti na vatri još 2 minuta i skloniti.
  • Kad se masa prohladi, dodati jaje, strugani sir, pršut, peršun i biber.
  • Puniti šeširiće nadjevom, te pažljivo poredati u podmazanu vatrostalnu činiju.
  • Peci 20 minuta i služiti.
  • Služiti sa tjesteninom.

Ugodan tek !

0 komentari:

Objavi komentar