Gljive sa pršutom
Potrebno:
- 8 velikih šampinjona (računa se 2 - 3 po osobi)
- 80 grama pršuta ili šunke
- glavica luka
- veza peršuna
- 5 kašika ribanog sira
- 1 jaje
- 4 kašike maslinovog ulja
- prezla
- so
- biber
Priprema:
- Šampinjone oprati, odvojiti kapice od stabljika, pa ove druge isjeći za nadjev.
- Oljuštiti i isjeckati luk, isjeći pršut, oprati i isjeckati peršun.
- Rernu ugrijati na 200 stepeni.
- U tiganju, na 3 kašike ulja, izdinstati sječene stabljike gljiva oko 15 minuta, posoliti i neprekidno miješati.
- Dodati prezlu, ostaviti na vatri još 2 minuta i skloniti.
- Kad se masa prohladi, dodati jaje, strugani sir, pršut, peršun i biber.
- Puniti šeširiće nadjevom, te pažljivo poredati u podmazanu vatrostalnu činiju.
- Peci 20 minuta i služiti.
- Služiti sa tjesteninom.
Ugodan tek !
0 komentari:
Objavi komentar