Potrebno:
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 5 jaja
- 1 fildžan griza
- so
- malo mlijeka
- malo aleve paprike
- 1/4 kg domaćeg kajmaka
- malo ulja i putera
Priprema:
- Potopiti griz u mlijeko.
- Posebno umutiti jaja, dodati mesu.
- Dodati griz, so, papriku i dobro umutiti.
- U šerpu staviti ulje i puter da se dobro zagrije.
- Malom kašičicom od kafe vaditi smjesu i redati u šerpu da se pokrije dno ćevapima.
- Pečene ćevape vaditi u drugu posudu, i nastaviti dalje peći dok ne potrošimo svu masu koju smo umutili.
- Kada su svi ćevapi pečeni, u masnoću u kojoj smo pekli ćevape dodati 1/4 kg domaćeg kajmaka i sve ćevape vratiti u kajmak (u šerpu).
- Na laganoj vatri ih prokuhati u kajmaku 1 -2 minute.
Prilog:
- Pire od krompira, riža, pomfrit, gljive itd
0 komentari:
Objavi komentar