Ads 468x60px

Ćevapi u kajmaku (PAŠA - ĆUFTETA)



Potrebno:

  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • 5 jaja
  • 1 fildžan griza
  • so
  • malo mlijeka
  • malo aleve paprike
  • 1/4 kg domaćeg kajmaka
  • malo ulja i putera


Priprema:

  • Potopiti griz u mlijeko.
  • Posebno umutiti jaja, dodati mesu.
  • Dodati griz, so, papriku i dobro umutiti.
  • U šerpu staviti ulje i puter da se dobro zagrije.
  • Malom kašičicom od kafe vaditi smjesu i redati u šerpu da se pokrije dno ćevapima.
  • Pečene ćevape vaditi u drugu posudu, i nastaviti dalje peći dok ne potrošimo svu masu koju smo umutili.
  • Kada su svi ćevapi pečeni, u masnoću u kojoj smo pekli ćevape dodati 1/4 kg domaćeg kajmaka i sve ćevape vratiti u kajmak (u šerpu).
  • Na laganoj vatri ih prokuhati u kajmaku 1 -2 minute.


Prilog:

  • Pire od krompira, riža, pomfrit, gljive itd

0 komentari:

Objavi komentar