Ads 468x60px

Punjeni kupus



Potrebno:

  • 1/2 kg faširanog mesa
  • 1 glavica kupusa 
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 glavica bijelog luka
  • peršun
  • mrkva
  • 1 šolja ulja
  • 1 paradajz
  • so
  • biber 
  • vegeta
  • debeli konac


Priprema:

  • Faširano meso propržiti sa malo bibera i soli.
  • U međuvremenu obariti glavicu kupusa dok omekša.
  • U meso staviti isjeckanu mrkvu, bijeli luk, peršun, paradajz i izmiješati.
  • Tom masom filovati kupus, tj. stavljati između liski masu dok se ne potroši.

  • Tada glavicu povezati debelim koncem, vratiti je u šerpu sa malo ulja i vode i poklopiti da se dinsta na pari.
  • Kada je gotov, kupus rezati na kriške kao tortu i preliti saftom u kojem se kuhao.

0 komentari:

Objavi komentar