Ads 468x60px

Šarlotin pehar

Šarlotin pehar


Potrebno (za 4 osobe):

  • 1 puding od jagoda
  • 200 ml slatke pavlake
  • 400 ml mlijeka
  • 200 grama jagoda
  • 200 grama piškota
  • sirup ili sok od jagoda
  • limunov sok
  • šećer

Priprema:

  • Pomiješajte 4 dl mlijeka i 2 dl slatke pavlake i stavite da se kuha.
  • Prašak za puding izmiješajte sa 3 kašike šećera i nekoliko kašika slatkog mlijeka.
  • Kuhano mlijeko i slatku pavlaku skinite s vatre, dodajte miješajući žicom razmućeni prašak za puding i kuhajte 1 - 2 minuta.
  • Jagode pošećerite, nakapajte sokom od limuna, podijelite u čaše, prelijte sirupom (sokom) od jagoda.
  • Piškote nakapajte sirupom, podijelite ih i složite po zidovima čaša.
  • Kuhani puding izlijte u čaše i kad se ohladi ukrasite ulupanom slatkom pavlakom i preostalim jagodama.



0 komentari:

Objavi komentar