Šarlotin pehar
Potrebno (za 4 osobe):
- 1 puding od jagoda
- 200 ml slatke pavlake
- 400 ml mlijeka
- 200 grama jagoda
- 200 grama piškota
- sirup ili sok od jagoda
- limunov sok
- šećer
Priprema:
- Pomiješajte 4 dl mlijeka i 2 dl slatke pavlake i stavite da se kuha.
- Prašak za puding izmiješajte sa 3 kašike šećera i nekoliko kašika slatkog mlijeka.
- Kuhano mlijeko i slatku pavlaku skinite s vatre, dodajte miješajući žicom razmućeni prašak za puding i kuhajte 1 - 2 minuta.
- Jagode pošećerite, nakapajte sokom od limuna, podijelite u čaše, prelijte sirupom (sokom) od jagoda.
- Piškote nakapajte sirupom, podijelite ih i složite po zidovima čaša.
- Kuhani puding izlijte u čaše i kad se ohladi ukrasite ulupanom slatkom pavlakom i preostalim jagodama.
0 komentari:
Objavi komentar