Ads 468x60px

Čokoladne kriške

Čokoladne kriške


Potrebno:

  • 200 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 grama margarina
  • 80 grama kakaoa
  • 2 jajeta
  • 1 kašika mljevene kafe
  • malo ruma
  • približno 200 grama keksa
  • nekoliko oljuštenih i prepolovljenih badema
  • kandirane trešnje ili trešnje iz kompota

Priprema:

  • Rastopite i ohladite margarin.
  • Primješajte jaja, šećer i vanilin šećer, a zatim kakao, kafu i rum i napokon tečni margarin.
  • obložite četverougaoni duguljasti kalup alu - folijom.
  • Položite u njega u slojevima keks i čokoladni krem.
  • Dobro ohladite.
  • Oblikovanu masu izvrnite.
  • Kolač možete po želji garnirati, a zatim ga isjeći na kriške. 


0 komentari:

Objavi komentar