Ads 468x60px

Rolice s kremom od vanilije

Rolice s kremom od vanilije


Potrebno (za rolice):

  • 500 g zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka By Podravka
  • maslac za kalupe
  • 1 jaje

  Za kremu:

  • 1 Želatina Dolcela By Podravka
  • 50 ml vode
  • 500 ml mlijeka
  • 1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka
  • 1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
  • 3 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  • 200 ml vrhnja za šlag

Za posluživanje:


  •   Šećer u prahu 

Za rolice:

  • Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
  • Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
  • Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. 
  • Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
    Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.

Za kremu:

  • Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
  • Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
  • Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
  • U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
  • Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. 
  • Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
    Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
    Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
    Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag.
  •  Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
  • Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

Posluživanje

  • Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar