Rolice s kremom od vanilije
Potrebno (za rolice):
- 500 g zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka By Podravka
- maslac za kalupe
- 1 jaje
Za kremu:
- 1 Želatina Dolcela By Podravka
- 50 ml vode
- 500 ml mlijeka
- 1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka
- 1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
- 3 žumanjka
- 150 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- 200 ml vrhnja za šlag
Za posluživanje:
- Šećer u prahu
Za rolice:
- Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
- Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
- Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje.
- Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
- Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
- Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
- Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
- U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
- Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte.
- Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. - Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
- Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
Posluživanje
- Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Izvor: http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar