Ads 468x60px

Polagani burek



Potrebno:

  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • 1/2 kg jufke
  • 2 glavice luka
  • 2 fildžana riže
  • masnoća po želji (ulje, maslac, maslo)
  • so
  • biber


Priprema:

  • U mljeveno meso nasjeckati 2 glavice luka.
  • Rižu obariti, proprati čistom vodom i staviti u cjediljku da se okapa pa staviti u meso.
  • Dodato soli i bibera po ukusu.
  • Sve dobro izmiješati - ujednačiti.
  • Jufku podijeliti u 3 dijela.
  • Pleh pomastiti i redati jufke, a svaku poprskati masnoćom.
  • Istresti polovinu fila, poravnati.
  • Redati drugu trećinu jufke, koja se takođe pomasti.
  • Istresti drugu polovinu fila.
  • Poravnati i poredati zadnju jufku.
  • Pečeno zaliti sa 1/2 dl vode prokuhane sa soli i maslacom.

0 komentari:

Objavi komentar