Potrebno:
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 1/2 kg jufke
- 2 glavice luka
- 2 fildžana riže
- masnoća po želji (ulje, maslac, maslo)
- so
- biber
Priprema:
- U mljeveno meso nasjeckati 2 glavice luka.
- Rižu obariti, proprati čistom vodom i staviti u cjediljku da se okapa pa staviti u meso.
- Dodato soli i bibera po ukusu.
- Sve dobro izmiješati - ujednačiti.
- Jufku podijeliti u 3 dijela.
- Pleh pomastiti i redati jufke, a svaku poprskati masnoćom.
- Istresti polovinu fila, poravnati.
- Redati drugu trećinu jufke, koja se takođe pomasti.
- Istresti drugu polovinu fila.
- Poravnati i poredati zadnju jufku.
- Pečeno zaliti sa 1/2 dl vode prokuhane sa soli i maslacom.
0 komentari:
Objavi komentar