Krempita
Potrebno:
- 12 jaja
- 5 kesica pudinga od vanile
- prašak za pecivo
- 35 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- malo štaub šećera
Priprema kore:
- Umutiti 12 žumanaca sa 12 kašika šećera.
- Dodati 6 kašika mlake vode i 12 kašika brašna pomiješanog sa praškom za pecivo.
- Kada je umućeno tepsiju malo pouljiti i posuti brašnom.
- Ispeći koru.
- Kada se ohladi koru isjeći vodoravno tako da se dobiju dvije kore.
Priprema fila:
- Napraviti snijeg od 12 bjelanaca sa 15 kašika šećera.
- Ostaviti da stoji.
- U šerpu staviti 7 dl vode sa 8 kašika šećera da provri.
- Umutiti 5 pudinga sa 3 dl vode i sipati u tu šerpu dok ne bude puding skuhan.
- Kuhan puding vreo sipati u bjelance i brzo miješati da nema grudvica.
- Gornji dio kore staviti u tepsiju prvi, sipati umućenu masu od bjelanaca i pudinga, zatim staviti donji dio kore i posuti odozgo štaub šećerom.
0 komentari:
Objavi komentar