Fini čokoladni keksići
Potrebno:
- 50 g maslaca
- 220 g čokolade za kuhanje
- 210 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
- ½ žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 Vanilin šećer bourbon Dolcela By Podravka
- 100 g Vanilin šećera u prahu Dolcela (za valjanje kuglica)
Priprema:
- Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre.
- Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi.
- Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
- U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu.
- Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno.
- Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata.
- Ohlađenu smjesu grabite žlicom i oblikujte malu kuglicu te ju uvaljajte u šećer u prahu da cijela potpuno bude prekrivena šećerom.
- Kuglicu položite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
- Tako slažite i ostale da pritom ostane razmak među njima.
- Keksiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 min.
- Površina keksića lagano je ispucala, a oni moraju ostati mekani.
- Ne smiju biti prepečeni jer tad gube sočnost.
- Prije posluživanja držite ih u zatvorenoj posudi da ostanu mekani.
Izvor:
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar