Ads 468x60px

Fini čokoladni keksići

Fini čokoladni keksići


Potrebno:

  • 50 g maslaca
  • 220 g čokolade za kuhanje
  • 210 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
  • ½ žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 Vanilin šećer bourbon Dolcela By Podravka
  • 100 g Vanilin šećera u prahu Dolcela (za valjanje kuglica)

Priprema:

  • Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre.
  • Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi.
  • Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
  • U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu.
  • Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno.
  • Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata. 
  • Ohlađenu smjesu grabite žlicom i oblikujte malu kuglicu te ju uvaljajte u šećer u prahu da cijela potpuno bude prekrivena šećerom.
  • Kuglicu položite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  • Tako slažite i ostale da pritom ostane razmak među njima.
  • Keksiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 min.
  • Površina keksića lagano je ispucala, a oni moraju ostati mekani.
  • Ne smiju biti prepečeni jer tad gube sočnost. 
  • Prije posluživanja držite ih u zatvorenoj posudi  da ostanu mekani.

Izvor:
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar