Ads 468x60px

Datula torta

Datula torta


Potrebno:

  • 10 jaja
  • 20 kašika kristal šećera
  • 250 grama sjeckanih oraha
  • 250 grama datula ili smokava
  • 150 grama grožđica
  • 2 kašike brašna
  • 1 puter
  • 1 prašak za pecivo

Priprema kore:

  •  Dobro ulupati 10 bjelanjaka sa 10 kašika šećera, pa dodati isjeckane orahe, datule, grožđice, brašno i prašak za pecivo.
  • Kore peći na temperaturi 180 - 200 stepeni 30 - 40 minuta

Priprema fila:

  • Umutiti na pari 10 žumanjaka sa 10 kašika šećera:
  • Kada se zgusne dodati 250 grama putera, kojeg ste prethodno dobro umutili.
  • Sve izjednačiti i filovati tortu.

0 komentari:

Objavi komentar